KK Jewelry Lab - Διαγωνισμός

καλώς ήρθατε!

Αθήνα, 04, Μαΐου 2015.
Απαντώντας στο αίτημα των σχεδιαστών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον ανοικτό διαγωνισμό σχεδίου κοσμήματος με τίτλο «Λαϊκή Τέχνη | Σύγχρονη Ματιά» που διοργανώνει η KK Jewelry Lab, η προθεσμία υποβολής των σχεδίων παρατείνεται για τις 27 Μαΐου 2015.

 

Φέτος, η δημιουργός Κατερίνα Κουλουμπούρου κάνει ένα ακόμη νέο ξεκίνημα, με σκοπό να πλησιάσει και να επικοινωνήσει με το νέο αίμα του jewel design στη χώρα μας.

Πώς; Εγκαινιάζοντας έναν δημιουργικό διαγωνισμό για νέους σχεδιαστές που θα ήθελαν ένα βήμα για να μοιραστούν τις ιδέες και το ταλέντοτους μέσα από τη δουλειά τους.

Με σημείο εκκίνησης τη λαϊκή τέχνη –από την αρχιτεκτονική, τη μουσική και τα έθιμα μέχρι τις φόρμες, τις εικόνες και τα υλικά–, η ομάδα του KK Jewelry Lab καλεί τους νέους designers να μεταφράσουν αυτή την έμπνευση σε σύγχρονο κόσμημα μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο μεταξύ του χθες και του σήμερα.

κριτική επιτροπή

   be unique, be true, be you!

Η αξιολόγηση και βράβευση των σχεδίων θα γίνει από την Κριτική Επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τους εξής:
1. Κατερίνα Κουλουμπούρου, creative director KK Jewelry Lab, εκπρόσωπος της Διοργανώτριας
2. Γιώργος Γεωργακόπουλος, Εικαστικός, Διευθυντής cheapart
3. Βάσω Παπαγιαννακοπούλου, Διευθύντρια σύνταξης Madame Figaro
4. Στέλιος Σπυριδάκης, Κοσμηματοποιός, συν-ιδρυτής και υπεύθυνος τμήματος σχεδιασμού MYLAB.

Η Κριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει και θα κρίνει το νικητή του διαγωνισμού στα γραφεία της Διοργανώτριας εντός δύο εβδομάδων από την τελευταία ημερομηνία αποστολής των σχεδίων.

Τα κριτήρια που θα λάβει υπόψη της η Κριτική Επιτροπή για την αξιολόγηση και βαθμολόγηση των έργων είναι: α) σχεδιαστική ιδέα (50%), β) κατασκευαστική δυνατότητα (30%) και γ) εικαστική παρουσίαση (20%). Κάθε κριτής θα παραδώσει από μια βαθμολογία ανά κριτήριο σε κλίμακα από 1-10, σύνολο τρεις βαθμολογίες ανά κριτή και ο διαγωνιζόμενος θα βαθμολογείται τελικά με το άθροισμα των βαθμολογιών των κριτών. Σε περίπτωση ισοψηφίας δύο ή περισσοτέρων έργων θα ακολουθήσει νέα βαθμολόγηση από την Κριτική Επιτροπή των έργων που ισοψηφούν.

Το οποιοδήποτε έργο μπορεί να διαγραφεί από την λίστα συμμετεχόντων ακόμη και όταν επιλεγεί, αν υπάρξει ένσταση για την ταυτότητά του ή ομοιότητα σημαντική με ένα ή περισσότερα γνωστά έργα, ή ελλιπής τήρηση όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης, μετά από σχετική απόφαση κατά πλειοψηφία των μελών της κριτικής επιτροπής.

Η απόφαση της Κριτικής Επιτροπής είναι οριστική και δεσμευτική. Η Κριτική Επιτροπή εφόσον κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς επιλέξιμες συμμετοχές, δικαιούται να μην επιλέξει νικητή του διαγωνισμού.

Οι νικητές που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα αποτελέσματα της βράβευσης θα γνωστοποιηθούν στους νικητές εντός δύο εβδομάδων από την απόφαση της Κριτικής Eπιτροπής.

Διαβάστε λεπτομέριες για τα μέλη της επιτροπής!

Κατερίνα Κουλουμπούρου


Κατερίνα Κουλουμπούρου
Γιώργος Γεωργακόπουλος


Γιώργος Γεωργακόπουλος
Βάσω Παπαγιαννακοπούλου


Βάσω Παπαγιαννακοπούλου
Στέλιος Σπυριδάκης


Στέλιος Σπυριδάκης

Κατερίνα Κουλουμπούρου

creative director KK Jewelry Lab

Η Κατερίνα, αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά της οικογένειας Κουλουμπούρου και είναι η Creative Director της KK Jewelry Lab. Με σπουδές στο Gemological Institute of America (GIA) και εμπειρία στην πώληση διαμαντιών στο χρηματιστήριο διαμαντιών στην Αμβέρσα του Βελγίου, συντονίζει κάθε πτυχή της νέας παρουσίας της ΚΚ, ενός brand με 35 χρόνια ιστορίας στον κλάδο της υψηλής κοσμηματοποιΐας, συνδράμοντας ενεργά με την αισιοδοξία και τις γνώσεις της στη λειτουργία της ομάδας και δημιουργώντας την επόμενη μέρα σε αυτό το ταξίδι. Η Κατερίνα δεν ξεκινά την ημέρα της στο εργαστήριο γιατί πιστεύει ότι η έμπνευση βρίσκεται εκεί έξω, στη ζωή. Αγαπά την υγιεινή διατροφή, τη yoga, τη φύση αλλά πάνω από όλα τους ανθρώπους από τους οποίους αντλεί έμπνευση καθημερινά ενώ γοητεύεται από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, τους πολύτιμους λίθους, τη φύση και τα υφάσματα. Παρά το "βαρύ" παρελθόν της, Κατερίνας δεν της αρέσει να φορτώνεται με βαριά κοσμήματα. Αυτό άλλωστε είναι φανερό και στις νέες σειρές της ΚΚ Jewelry Lab οι οποίες είναι απλές, λιττές με ξεκάθαρες γραμμές.

Γιώργος Γεωργακόπουλος

Εικαστικός, Διευθυντής cheapart

O Γιώργος Γεωργακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών HBK Braunschweig 1983-89. Μεταπτυχιακές σπουδές Meisterschueler στη ίδια σχολή, 1989-90. Συνεργάζεται με την γκαλερί Sander στο Darmstadt. Διαμένει στο Παρίσι 1990-91. Το 1991 ξεκινά μεταπτυχιακές σπουδές Magister Artium. To 1991-94 συνδιοργανώνει με την Ragna Jurgensen τις εκθέσεις Weihnachtsausstellung στην Zentrale Kunst Gallerie στο Αμβούργο. Παράλληλα εκθέτει στην Γερμανία, Γαλλία, και Ισπανία. Το 1995 ιδρύει με τον Δημήτρη Γεωργακόπουλο την Cheapart στην Αθήνα την οποία και διευθύνουν μέχρι σήμερα, διοργανώνοντας τις εκθέσεις του χώρου. Από το 1997 μέχρι το 2010 διδάσκει στη σχολή κοσμήματος Mokume. To 2007 συντονίζει το διεθνές πρόγραμμα της Cheapart 2007-2015 cheapart ARTmART στη Βιέννη, 2011-2015 cheapart Κύπρος, 2012 Amsterdam. Το 2009 συνιδρύει την γκαλερί TAF/The Art Foundation. Το 2011 συνιδρύει στην Αθήνα τον καλλιτεχνικό οργανισμό και την ομώνυμη γκαλερί CAMP Contemporary Art Meeting Point. Από το 1995 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία και Γερμανία. Το 2010 εκδόθηκε το βιβλίο του «Savoir Vivre για καλλιτέχνες», εκδόσεις Μελάνι.

Βάσω Παπαγιαννακοπούλου

Διευθύντρια σύνταξης Madame Figaro

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης & Πολιτισμικές Έρευνες στην Αγγλία. Γέννημα-θρέμμα των περιοδικών, ξεκίνησε να αρθογραφεί σε ηλικία 17 ετών, έχοντας περάσει από τα περισσότερα lifestyle και γυναικεία έντυπα: Nitro, Diva, Esquire, Celebrity, Mirror, Status, Homme, Lifo, Marie Claire, Madame Figaro, κ.α..
Κρυφό της όνειρο –ίσως στην επόμενη ζωή- είναι να κάνει διδακτορικό και ακαδημαϊκή καριέρα στις Βιομηχανίες Παραγωγής Κουλτούρας, δηλώνει φίλη της γραφιστικής, των Τεχνών, της μόδας, των τακουνιών, των ταξιδιών, του Pinterest και του Tumblr, του τηλεφώνου και της Στέγης, ενώ το χούι της είναι να γνωρίζει τις τιμές των πάντων, από μια τσίχλα ως ένα penthouse στο Μανχάταν.
Από το 2008 είναι Διευθύντρια Σύνταξης του Madame Figaro και παράλληλα επιμελείται την Αρχισυνταξία των τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ «Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη (ΕΡΤ). Νιώθει περήφανη που είναι παιδί του κέντρου, τυχερή που πρόλαβε να δει σόου του Alexander McQueen και, που χάρη στη δουλειά της, γνωρίζει διαρκώς ανθρώπους που σκέφτονται out-of-the-box, πέρα από τα «ευνουχιστικά» όρια των κοινωνικών ή δημιουργικών κλισέ.
Η δουλειά της και η αγάπη της για τη μόδα τη ταξιδεύει στα μεγαλύτερα fashion show παγκοσμίως ενώ οι φίλοι της λένε χαρακτηριστικά ότι όταν ήταν μικρή, έπεσε στο καζάνι με το ένστικτο αναπτύσσοντας μία υπερδύναμη σε θέματα μόδας, design, εικαστικών και ευρύτερης κουλτούρας. Η Βάσω μας δεν ξέρει απλώς «τι παίζει» εκεί έξω – μπορεί να εκτιμήσει με (τρομακτική ενίοτε) ευστοχία τι θα συνεχίσει να παίζει ακόμα και όταν σταματήσουν να ασχολούνται μαζί του τα free press.

Στέλιος Σπυριδάκης

Κοσμηματοποιός, συν-ιδρυτής και υπεύθυνος τμήματος σχεδιασμού MYLAB.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και σπούδασε στην σχολή χρυσοχοΐας στο Νέο Ηράκλειο. Η αγάπη του για το κόσμημα, σε συνδυασμό με τις τεχνικές ικανότητές του ως χρυσοχόος, ήταν ο βασικός μοχλός της αναγνώρισής του στην κατασκευή κοσμημάτων με χρυσό και πολύτιμες πέτρες, ενώ σήμερα ηγείται της ομάδας των τεχνιτών του MyLab, του εργαστηρίου που ίδρυσαν το 2012 μαζί με τον συνάδελφο του Στέφανο Κουτσόπουλο. Σήμερα, κατασκευάζει προϊόντα υψηλής κοσμηματοποιίας για πολλούς Έλληνες σχεδιαστές, καθώς και αναγνωρισμένους σχεδιαστές του εξωτερικού.

ο διαγωνισμός

ΘΕΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Λαϊκή Τέχνη- Σύγχρονη Αισθητική

Η Ελληνική παράδοση και λαϊκή τέχνη έχει αμέτρητες πηγές έμπνευσης και δημιουργίας οι οποίες έχουν αναδειχθεί μέσα στα χρόνια. Από την αρχιτεκτονική, τα έθιμα, τα μοτίβα, τη μουσική, την ένδυση, τις εικόνες, τις φόρμες, τα υλικά ακόμα και τις γεύσεις.

Το θέμα του διαγωνισμού σχεδίου κοσμήματος της KK Jewelry Lab, στόχο έχει να αναδείξει ένα σχεδιαστή ο οποίος θα παρουσιάσει μία σειρά κοσμημάτων εμπνευσμένα από την Λαϊκή τέχνη και παράδοση, σε μία σύγχρονη απόδοση ξεκινώντας ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ του χθες και του σήμερα και αναδεικνύοντας πως η λαϊκή τέχνη μπορεί πάντα να είναι σύγχρονη.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να παραδώσουν τρία σχέδια εκ των οποίων, το ένα θα πρέπει να είναι μενταγιόν με δημιουργικό κούμπωμα και τα άλλα δύο μία επιλογή μεταξύ δαχτυλιδιού (1), βραχιολιού (1) και σκουλαρικιών (1 ζευγάρι)


Σε ότι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά:

Το μενταγιόν θα πρέπει να παρουσιαστεί με αλυσίδα 1gr και το μοτίφ [αντικείμενο] να ζυγίζει 2-3gr. Το κούμπωμα να ζυγίζει έως 1gr
To δαχτυλίδι θα πρέπει να ζυγίζει έως 3gr
Το σκουλαρίκι θα πρέπει να ζυγίζει έως 6gr
Το βραχιόλι θα πρέπει να ζυγίζει έως 10gr

Όλα τα κοσμήματα θα πρέπει να είναι χρυσά 18kt [λευκόχρυσα, κίτρινα, ροζ χρυσό] κι εφ΄όσον το επιθυμεί ο διαγωνιζόμενος, με επεξεργασία μαύρου επιπλατινώματος ή καφέ χρυσώματος.
Σε ό,τι αφορά στη χρήση πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, αυτή είναι σε ελεύθερη επιλογή.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπριγιάν και πολύτιμοι λίθοι [ρουμπίνια, ζαφείρια, σμαράγδια, brown diamonds και black diamonds]. Μέγεθος μπριγιάν από 0,004ct-0.010ct, με συνολικό βάρος έως 0,50ct.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τους όρους του διαγωνισμού.

συχνές ερωτήσεις

 • Τι είναι ο διαγωνισμός της ΚΚ Jewelry Lab;

  Είναι ένας ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου κοσμήματος, που απευθύνεται σε Έλληνες σχεδιαστές, με θέμα «Λαϊκή Τέχνη | Σύγχρονη Αισθητική» με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση πρωτότυπου σχεδίου κοσμήματος, εμπνευσμένου από την λαϊκή τέχνη και παράδοση, σε μία σύγχρονη απόδοση, βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών (βλ. αντίστοιχο ερώτημα).

  Read More
 • Γιατί κάνει αυτό το διαγωνισμό η KK Jewelry Lab;

  Στόχος της KK Jewelry Lab είναι να αναδείξει το ταλέντο που υπάρχει στο σχέδιο (κοσμήματος) και ταυτόχρονα να προβληθεί η ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης που –συνεχίζει να- αποτελεί η λαϊκή τέχνη. Στόχος του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπα σχέδια κοσμήματος που ξεχωρίζουν για την αισθητική και την σχεδιαστική καινοτομία τους. Οι κριτές θα επιλέξουν τις νικητήριες συμμετοχές και τα βραβεία θα απονεμηθούν σύμφωνα με συγκεκριμένους όρους.

  Read More
 • Γιατί επιλέξατε αυτά τα θέματα;

  Βλέπουμε τη μόδα όπως εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, μοτίβα από την τέχνη της Λατινικής Αμερικής ή από άλλα σημεία του κόσμου. Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύουμε ότι έχει νόημα να βρει και η ελληνική λαϊκή τέχνη το χώρο της στο σύγχρονο τοπίο –της μόδας. Από την άλλη μεριά, ως εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του κοσμήματος τα τελευταία 35 χρόνια και έχοντας κάνει μία καινούργια και φρέσκια αρχή, ο συνδυασμός της λαϊκής τέχνης στο κόσμημα με σύγχρονη ματιά μπορεί να προβάλει όχι μόνο την τέχνη αλλά και τους νέους σχεδιαστές.

  Read More
 • Τί ακριβώς εννοείτε λαϊκή τέχνη ως πηγή έμπνευσης;

  Μπορεί να είναι μια πλειάδα πεδίων, όπως π.χ.:
  - Το μοτίβο ενός υφαντού ή πιάτου
  - Το θέμα από πίνακες λαϊκής τέχνης
  - Ενδυμασίες από διαφορετικά τοπία της Ελλάδας
  - Τραγούδια/ ποίηση
  - Λαϊκοί χοροί.

  Read More
 • Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ο διαγωνισμός KK Jewelry Lab;

  Ναι, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ο διαγωνισμός αυτός.

  Read More
 • Τι αντικείμενα θα πρέπει να σχεδιαστούν στο διαγωνισμό;

  Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να παραδώσουν τρία σχέδια εκ των οποίων, το ένα θα πρέπει να είναι μενταγιόν με δημιουργικό κούμπωμα και τα άλλα δύο μία επιλογή μεταξύ δαχτυλιδιού (1), βραχιολιού (1) και σκουλαρικιών (1 ζευγάρι). Κάθε σχέδιο θα απεικονίζει ένα και μόνο ένα αντικείμενο.
  Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά:
  Το μενταγιόν θα πρέπει να παρουσιαστεί με αλυσίδα βάρους από 1gr έως 2gr και το μοτίφ [αντικείμενο] να ζυγίζει 2-3gr. Το κούμπωμα να ζυγίζει έως 1gr
  To δαχτυλίδι θα πρέπει να ζυγίζει έως 5gr
  Το ζευγάρι των σκουλαρικιών θα πρέπει να ζυγίζει έως 6gr
  Το βραχιόλι θα πρέπει να ζυγίζει έως 10gr.

  Όλα τα κοσμήματα θα πρέπει να είναι χρυσά 18kt με επιλογή ανάμεσα σε λευκόχρυσο, κίτρινο χρυσό, ροζ χρυσό ή συνδυασμό αυτών κι εφ΄ όσον το επιθυμεί ο διαγωνιζόμενος, με επεξεργασία μαύρου επιπλατινώματος ή καφέ χρυσώματος.

  Για κάθε κόσμημα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν λευκά, μαύρα, καφέ μπριγιάν ή συνδυασμός αυτών, με μέγεθος από 1,00mm (0,005ct) έως 1,70mm (0,020ct) η κάθε πέτρα, με συνολικό βάρος έως 0,50ct.

  Ακόμη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν, πάντα σε συνδυασμό με τα μπριγιάν, άλλοι πολύτιμοι λίθοι και συγκεκριμένα ρουμπίνια, ζαφείρια, σμαράγδια, σε στρογγυλό σχήμα [round cut], διαστάσεων από 1,50mm (στο σύνολό τους 30 τεμάχια) έως 3,00mm (στο σύνολό τους 5 τεμάχια).

  Read More
 • Τί θα πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος υποβολής υποψηφιότητας;

  1. Τα σχέδια για το διαγωνισμό, με συγκεκριμένες προδιαγραφές (βλ. προηγούμενη ερώτηση).
  2. Το σχέδιο θα αποτυπωθεί σε χαρτί διαστάσεων 35 Χ 70 εκ (cm) κατά το μέγιστο, με αναλυτικές προβολές των όψεών του (όψη, κάτοψη, πλάγιες όψεις, τομές) και των διαστάσεών του και υπόμνημα για τις γραμμικές λεπτομέρειες των κουμπωμάτων και της συνδεσμολογίας με τις απαραίτητες επεξηγήσεις και προδιαγραφές για την κατασκευή του, είτε είναι χειροποίητο, είτε είναι χυτό.
  3. Στη σχεδιαστική προσπάθεια, οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν και ηλεκτρονικά μέσα.
  4. Πλήρης περιγραφή των κοσμημάτων: τρόπος κατασκευής για όλα τα μέρη, συνδέσεις, κουμπώματα κ.λ.π.
  5. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αναφέρουν σε συνοδευτική επιστολή την πηγή έμπνευσής τους, την τυχόν ονομασία του σχεδίου και άλλα στοιχεία που θα συντελούν σε μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση του σχεδίου.
  6. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα των διαγωνιζομένων (που θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά τα παρακάτω στοιχεία:
  i. ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου σχεδιαστή
  ii. δ/νση και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)
  iii. ηλικία
  iv. σπουδές
  v. οτιδήποτε σχετικό με συμμετοχές ή με βραβεύσεις του διαγωνιζομένου σε ανάλογους διαγωνισμούς) θα πρέπει να ταχυδρομηθούν με συστημένη επιστολή με την καταβολή κατάλληλου ταχυδρομικού τέλους, στα γραφεία της εταιρείας (υπ' όψιν κου Πραξιτέλη Λύκου, Αδάνων 8, Βύρωνας, Τ.Κ16231)
  vi. Σε κάθε συμμετοχή ομάδας πρέπει να αναφέρονται όλα τα ονόματα των ατόμων της ομάδας.

  Read More
 • Μέχρι πότε θα πρέπει να υποβληθούν οι υποψηφιότητες;

  Το αργότερο μέχρι τις 8.5.2015 (ημέρα αποστολής-σφραγίδα ταχυδρομείου).

  Read More
 • Oι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει και να κατασκευάσουν τα σχέδια που υποβάλλουν;

  Όχι. Τα βραβευμένα σχέδια του νικητή θα κατασκευαστούν από την KK JEWELRY LAB και θα εκτεθούν στο showroom και στην ιστοσελίδα της KK JEWELRY LAB, καθώς και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Read More
 • Ποια είναι η διαδικασία αξιολόγησης και βράβευσης των σχεδίων;

  Η αξιολόγηση και βράβευση των σχεδίων θα γίνει από την Κριτική Επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τους εξής:
  1. Κατερίνα Κουλουμπούρου, creative director KK Jewelry Lab, εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας
  2. Γιώργος Γεωργακόπουλος, (Εικαστικός και Διευθυντής της CHEAPART)
  3. Βάσω Παπαγιαννακοπούλου, Διευθύντρια σύνταξης Madame Figaro
  4. Στέλιος Σπυριδάκης, Κοσμηματοποιός, συν-ιδρυτής και υπεύθυνος τμήματος σχεδιασμού MYLAB.

  Η Κριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει και θα κρίνει το νικητή του διαγωνισμού στα γραφεία της διοργανώτριας εταιρείας εντός δύο εβδομάδων από την τελευταία ημερομηνία αποστολής των σχεδίων.

  Τα κριτήρια που θα λάβει υπόψη της η Κριτική Επιτροπή για την αξιολόγηση και βαθμολόγηση των έργων είναι:
  i. σχεδιαστική ιδέα (50%)
  ii. κατασκευαστική δυνατότητα (30%) και
  iii. εικαστική παρουσίαση (20%).

  Κάθε κριτής θα παραδώσει από μια βαθμολογία ανά κριτήριο σε κλίμακα από 1-10, σύνολο τρεις βαθμολογίες ανά κριτή και ο διαγωνιζόμενος θα βαθμολογείται τελικά με το άθροισμα των βαθμολογιών των κριτών. Σε περίπτωση ισοψηφίας δύο ή περισσοτέρων έργων θα ακολουθήσει νέα βαθμολόγηση από την Κριτική Επιτροπή των έργων που ισοψηφούν.

  Η απόφαση της Κριτικής Επιτροπής είναι οριστική και δεσμευτική. Η Κριτική Επιτροπή εφόσον κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς επιλέξιμες συμμετοχές, δικαιούται να μην επιλέξει νικητή του διαγωνισμού.

  Οι νικητές που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα αποτελέσματα της βράβευσης θα γνωστοποιηθούν στους νικητές εντός δύο εβδομάδων από την απόφαση της Κριτικής Eπιτροπής.

  Read More
 • Μπορεί κάποιος φάκελος υποψηφιότητας να ακυρωθεί;

  Ναι. Ένας φάκελος μπορεί να ακυρωθεί εφόσον διαγωνιζόμενοι διέπραξαν παράνομες ή καταχρηστικές ή αντισυμβατικές ενέργειες. Για ακριβείς λεπτομέρειες, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους όρους του διαγωνισμού.

  Read More
 • Ποιος έχει δικαίωμα να υποβάλει τη συμμετοχή;

  Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν σχεδιαστές και σπουδαστές σχολών σχεδιασμού, που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με το σχέδιο, γραφίστες, αρχιτέκτονες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εκπληρώσουν τις ενέργειες που αναφέρονται παρακάτω. Oι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μεμονωμένα ή σαν μέλη ομάδας, δεν επιτρέπεται όμως να συνδέονται με σχέση εξηρτημένης εργασίας με τη διοργανώτρια ή άλλες εταιρείες κατασκευής κοσμημάτων.

  Δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν τα μέλη της οργανωτικής και της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού και οι έχοντες α' βαθμού συγγένεια με αυτούς.

  Read More
 • Ποια είναι η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων;

  Για την ακριβή διαδικασία και τους όρους του διαγωνισμού, παρακαλούμε ενημερωθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kkjewelrylab/contest και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε στον τηλεφωνικό αριθμό 2107661595 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση telis@kkjewelrylab.com.

  Read More
 • Μέχρι πόσα σχέδια μπορεί να υποβάλει ένας διαγωνιζόμενος;

  Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει ένα σετ τριών σχεδίων, δηλαδή ένα μενταγιόν και επιλογή δύο εκ των τριών: δαχτυλιδιού, βραχιολιού, σκουλαρικιών, συνολικά τρία σχέδια, όπου το κάθε σχέδιο απεικονίζει ένα και μόνο ένα αντικείμενο.

  Read More
 • Πόσες συμμετοχές μπορεί να υποβάλλει ένα άτομο;

  Κάθε διαγωνιζόμενος ή ομάδα έχει δικαίωμα μίας συμμετοχής και πιο συγκεκριμένα αποστολής ενός σετ αποτελούμενου από τρία σχέδια.

  Read More
 • Τι θα συμβεί αν ένας υποψήφιος ή ομάδα υποβάλει πάνω από μία συμμετοχή;

  Σε περίπτωση υποβολής περισσότερων από μία συμμετοχών με τα ίδια στοιχεία συμμετέχοντος, ο διαγωνιζόμενος ή η ομάδα θα ακυρώνεται.

  Read More
 • Μπορεί να συμμετάσχει κάποιος με σχέδια που έχει υποβάλει και σε άλλο διαγωνισμό;

  Όχι. Τα σχέδια πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν συμμετάσχει ξανά σε διαγωνισμό.

  Read More
 • Πώς πήρατε την απόφαση να χωρίσετε τον διαγωνισμό σε τρία θέματα;

  Ο στόχος είναι η δημιουργία μίας ολοκληρωμένης συλλογής, ώστε να αναδειχθεί το σχεδιαστό ταλέντο σε όλο του το εύρος. Επομένως απαιτείται ο σχεδιασμος ενός μενταγιόν, ως βασικού στοιχείου και η επιλογή μεταξύ δαχτυλιδιού (1), βραχιολιού (1) και σκουλαρικιών (1 ζευγάρι).

  Read More
 • Αν έχω μια ερώτηση σχετικά με το διαγωνισμό, πώς μπορώ να έρθω σε επαφή με κάποιον από την KK Jewelry Lab;

  Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Διαγωνισμό οποιοσδήποτε συμμετέχων ή τρίτος μπορεί να επικοινωνήσει με τη Διοργανώτρια εταιρεία στον τηλεφωνικό αριθμό 2107661595 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση telis@kkjewelrylab.com.

  Read More
 • Σε ποιον ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα των υποβληθέντων σχεδίων;

  Οι διαγωνιζόμενοι διατηρούν την κυριότητα πνευματικής ιδιοκτησίας των σχεδίων που θα υποβληθούν στο Διαγωνισμό. Ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους, οι διαγωνιζόμενοι παραχωρούν στη Διοργανώτρια εταιρεία αποκλειστική και ανέκκλητη άδεια χρήσης των σχεδίων στο πλαίσιο του διαγωνισμού, συμπεριλαμβανομένης της απεικόνισης στον δικτυακό τόπο της διοργανώτριας χωρίς καμία αποζημίωση για τους διαγωνιζόμενους. Τα υποβληθέντα σχέδια δεν επιστρέφονται. Τα ανωτέρω περιέχουν και όλες τις λοιπές εξουσίες χρήσεως και εκμεταλλεύσεως του υποβληθέντος σχεδίου κι αν ακόμη δεν αναφέρονται ρητώς.

  Read More
 • Πόσοι θα είναι οι νικητές;

  Ο νικητής του διαγωνισμού θα είναι ένας.

  Read More
 • Ποιο είναι το έπαθλο για τον νικητητή του διαγωνισμού;

  Στο νικητή του διαγωνισμού η Κριτική Επιτροπή θα απονείμει χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ. Επιπλέον, τα βραβευμένα σχέδια του νικητή θα κατασκευαστούν από την διοργανώτρια και θα εκτεθούν στο showroom και στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας, καθώς και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενα πάντα από το όνομα του σχεδιαστή ή της ομάδας σχεδιαστών.

  Read More
 • Τα σχέδια που θα παραχθούν σε ποιον θα ανήκουν;

  Θα ανήκουν στην ΚΚ JEWELRY LAB η οποία και θα αναλάβει την παραγωγή τους και φυσικά το κόστος της. Ωστόσο, η πνευματική ιδιοκτησία των σχεδίων ανήκει στον νικητή.

  Read More
 • Πού μπορώ να δω τα υπόλοιπα σχέδια που συμμετέχουν στον διαγωνισμό;

  Τα σχέδια που θα υποβληθούν δεν θα παρουσιαστούν στο κοινό. Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα: www.kkjewelrylab/contest.

  Read More

Αδάνων 8, Βύρωνας, 16231, Αθήνα
Τηλ. 2107661595
email: telis@kkjewelrylab.com

 

designed and developed by notinathens.technology